Почели од себе

Након недавне реконструкције власти у Бојнику, општинско руководство је започело мере штедње почевши од смањења својих плата.

Комисија за избор, именовање, административна питања и друштвена признања СО-е Бојник је донела нови правилник о коефицијентима за обрачун и исплату плата изабраних, постављених и именованих лица у органима и јавним предузећима и установама општине Бојник.У складу са новим правилником су плате председника и заменикма председика општине смањене у односу на период пре реконструкције за 25-28%, чиме су враћене у законске оквире.

Председник и заменик председника СО-е Бојник, биће на волонтерском раду и примаће плате у висини 40% укупне зараде. На тај начин је раније донета незаконита скупштинска одлука, да заменик председника СО-е Бојник буде на сталном раду и прима пуну зараду, стављена ван снаге.

Реконструисана власт уместо три помоћника председника општине, има само једног чиме су створени услови за значајне уштеде у буџету.
Према процени, само овим потезом у реконструкцији, доћи ће до уштеде у буџету за нешто више од 4.800.000 динара на годишњем нивоу.

Након именовања новог начелника општинске управе, биће предузете мере на враћању зарада појединих чиновника и руководиоца у законске оквире од чега се очекује уштеда на годишњем нивоу око 850.000 динара.

Очекиване уштеде само по ова два основа је 5.650.000 динара на годишњем нивоу