Прва Пасуљијада у Бојнику

Под покровитељством општине Бојник и Председника општине Бојник, господина Небојше Ненадовића, а у организацији Планинарско-Бициклистичког клуба „Змај са Радана“ из Бојника, у Суботу 16.09.2017. године, на платоу испред Спортске хале у Бојнику, одржана је такмичарска манифестација „Пасуљијада-Бојник 2017„, такмичење у припреми планинарског пасуља.

17 екипа, претежно из Бојника, али и екипа из околних места, такмичило се у Бојнику у припремању најбољег пасуља.

Бобан Петровић, потпреседник клуба, рекао је,  да им је у организацији изузетно помогла локална самоуправа Бојника, те да им се овом приликом и захваљује, а захвалност упућује и многобројним спонзорима, који су омогућили да се одржи прва Пасуљијада у Бојнику.

Жири који је оцењивао кулинарске мајсторије такмичара био је у саставу Весна Сладојевић из Новог Сада, Игор Радовић из Лебана и Миле Златановић из Бојника.

Треће место заузела је екипа спортске хале Бојник, која је, као награду, добила пехар,  захвалницу и шерпу, друго место заузела је екипа Гавгари из Придворице која је такође добила пехар, захвалницу и шерпу.

Најбољи планинарски пасуљ на првој пасуљијади у Бојнику по оцени жирија припремила је екипа Дома културе из Бојника. Победничка екипа добила је поред пехара и захвалнице и котлић.