Свечаном седницом Скупштине обележен 10. октобар Дан општине Бојник

Прослава Дана општине почела је у центру наступом трубачког оркестра Небојше Сејдића и КУД ,,Белац“ из Придворице.

Пре свечане седнице,  председник општине Бојник  Небојша Ненадовић у свом кабинету приредио је пријем за Министарку за европске интеграције Јадранку Јоксимовић и Министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића.

Свечану седницу која је одржана у Дому културе, отворио је председник Скупштине Дејан Стојановић поздрављајући све присутне.

На почетку седнице приказан је документарни филм  измедју ,,Два октобра“.Дан општине је прилика да се осврнемо на протеклих дванаест месеци и подсетимо резултата који су постигнути у том периоду.Дан општине је и прилика да се подсетимо циљева који су постављени и остварени у протеклих дванаест месеци, како би Бојник био боље и лепше место у коме ће грађани живети квалитенијим и бољим животом речено је овом приликом.

На овом скупу председник општине Бојниик, Небојша Ненадовић изнео је визију и даљег развоја општине.

На свечаној седници заслужне институције и појединци добили су октобарске награде, а новчане награде од по 30.000 динара добили су  ученици генерације.

У име Владе Републике Србије  и у име награђених присутнима се обратила Министарка за европске интеграције  Јадранка Јоксимовић.

Ова награда ми заиста  пуно значи, из разлога што је ова општина   релативно мала и која још увек спада у ред најнеразвијених, показала да је активна и да зна шта је циљ.Ви сте добили милион евра захваљујући вашим добрим плановима, паметним грађанима, ефикасној локалној самоуправи, упорности и решености да идете у правцу развоја ја вам заиста искрено на томе честитам , казала је министарка Јоксимовић .

Октобарске награде добили су : Јадранка Јоксимовић Министарка за европске интеграције за изузетан допринос унапређењу инфраструктуре у индустријској зони, генерал-потпуковник Милисав Симовић командант Копнене војске Србије за  допринос у остваривању сарадње између Копнене војске и општине Бојник, Панајотис Пицикос власник фирме Аутостоп интериорс доо Лесковац за допринос у унапређењу привреде у општини Бојник, Центар за социјални рад за допринос у области социјалне заштите, Јелена Станковић из Лесковца за допринос у области образовања, Станимир Дојчиновић из Мијајлице за допринос у области развоја месних заједница, Предраг Анђелковић за резултате остварене у области спорта, Иван Младеновић из Косанчића за резултате остварене у области пољопривреде и Драган Илић из Лесковца за допринос у развоју туристичке промоције општине Бојник и Радан планине.

Ученици генерације, ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“  Јелена Стојановић из Придворице, ОШ ,,Стојан Љубић“ Богдан Николић из Доњег Бријања  и ТШ ,,Бошко Крстић“ Драгица Ђорђевић из Бојника  добили су новчане награде од по 30.000 динара.