Турнир у женској одбојци у Бојнику

У  Спортској хали у Бојнику је одигран турнир у женској,  сениорској, одбојци. Учествовало је шест екипа из Владичиног Хана, Власотинца, Бора, Соко Бање и наравно Бојника. Турнир је био пријатељски, а екипе  из различитих лига, па су наше одбојкашице добиле прилику да заиграју са много јачим екипама од своје.

Овакви сусрети, па и овај турнир, су важни због уигравања екипа пред почетак сезоне, али много више због упознавања, дружења, размене искуства, подстицања спортског фер плеја…  Пре пар месеци, приликом учешћа на сличном турниру у Бору, играчице ЖОК „Пуста Река“ су биле гошће играчицама  из Бора, а сада су узвратиле гостопримство. Одбојкашице оба клуба су се дружиле, тренирале и такмичиле, овог пута овде, у Бојнику.

Турнир је отворио Председник Спортског савеза општине Бојник, Дејан Арсић. Организатори турнира су Спортски савез општине Бојник и ЖОК „Пуста Река“. Одбојкашки турнири се, традиционално, одржавају у Бојнику, досад у организацији ЖОК „Пуста Река“, а сада у сарадњи са Спортским савезом.

Без обзира на пријатељски карактер турнира наше одбојкашице су прихватиле изазов и показале завидну борбеност на терену против екипа које играју у вишој лиги од њих, а уз то су, као добре домаћице, прихватиле и да играју две утакмице једну за другом што је ставило на тест њихову кондицију.

Најбољим  и најзаслужнијим појединцима додељене су захвалнице и дипломе, а најбољи тимови су освојили пехаре. Прве су биле ЖОК „Морава“ из Владичиног Хана, друго место је освојила најмлађа екипа ОК „Винер“ из Бора, а трећа је била екипа ЖОК „Пуста Река“  из Бојника.