Каратисти из Бојника трећи на свету,ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ

Каратисти карате клуба „Пуста река“ из Бојника су на светском првенству, у Карловим Варима, у Чешкој, одбранили медаљу, освојили су треће место и донели  кући четири бронзане медаље.  Анабела Стефановић, Никола Денић и Александар Стојановић, као микс тим репрезентације Србије, у категорији млађи сениори, на 27. Светском Шотокан првенству, освојили су треће место. Анабела Стефановић је освојила медаљу и у категорији ката индивидуално. Конкуренција је била велика. Учествовало је, укупно, у свим категоријама,  1230  каратиста, представника 35 земаља, из целог света. Такмичење је трајало три дана  током којих се, на  10 татамија, у прелепој КВ Арени, одиграло 2500 наступа.

Велика је част бити члан државне репрезентације и представљати своју земљу на Светском првенству и још веће задовољство вратити се са медаљама. То су успели млади Бојничани, чланови карате клуба „Пуста река“. Ово је њихов најновији успех, цео је низ такмичења, Европског и Светског ранга, са којих су се они враћали са медаљама.  Великог успеха нема без великог залагања, а њих троје имају и одличног тренера, Игора Здравковића, који сем њих тренира и јуниоре у репрезентацији. Његова узречица је „Медаље се освајају на тренинзима, а по њих се само оде  на такмичење.“ Послушали су га, отишли и донели. Док они вредно тренирају и добро уче, њихови родитељи брину како да им пруже што већу подршку на њиховом путу успеха. Шалећи се Анабела је једну своју медаљу предала свом оцу за његову подршку тиму, да и он има једну.

Њиховим успехом се поносе и Бојник и Србија. Са својим тренером и представницима Спортског Савеза, били су на пријему код Председника општине Бојник. Честитао им је на постигнутом успеху и пожелео да тако наставе.  У дужем разговору, обећао је да ће се подршка Општине наставити, али је и питао, између осталог, да ли су задовољни суђењем, каква је била конкуренција… Говорио им је о оном што је општина, током године, урадила за спорт, колико је пара издвојила, да је почео са радом Спортски Савез  али и о плановима за наредну годину. Крајем ове године, како је рекао, ће бити проглашени најбољи спортисти, клубови, најзаслужнији на пољу спорта, а ту је и идеја да  оним најуспешнијим буде организован неки наградни викенд, излет, екскурзија…