Rotary клуб Лесковац – школама у Бојнику

Председник Ротари клуба из Лесковца, др. Александар Атанасијевић  је посетио Бојник. Средњој техничкој школи „Бошко Крстић“ и Основној школи „Станимир Вељковић Зеле“ поклонио је 17 садница борића и јела са циљем да буду посађене у школском дворишту и оплемене простор у коме деца проводе време. Како обе школе деле  исту зграду и исто двориште које је уједно и централни парк и место окупљања младих  многи ће уживати у њиховом хладу кад порасту. Чланови  Ротари клуба из Лесковца су врло активни и труде се да дају свој допринос заједници. Тренутно спроводе акцију озелењавања краја па зато одабраним институцијама, као што су Бојничке школе, донирају саднице борића и јела.

Ротари клуб је међународна организација пословних и професионалних људи удружених широм света, у циљу пружања хуманитарне помоћи, подстицања високих етичких стандарда у свим професијама и унапређење добре воље и мира у свету. Ротари је данас једна од најугледнијих организација у свету,постоји  преко 32000 Ротари клубова у више од 200 земаља и географских области. У складу са њиховим мотом, служба изнад интереса,  главни циљ Ротарија је бити у служби заједници, како на радном месту тако и широм света. Овог пута су изабрали да посете Бојник и своју донацију дају школама. Ученици обеју школа су се у скорије време истакли својим резултатима на такмичењима. Директор СТШ „Бошко Крстић“, Љубиша Станковић, се похвалио бронзаним медаљама са Светског првенства у каратеу, два члана микс тима су ђаци ове школе, победом на регионалном такмичењу „Пословни изазов“ и успехом  у малом фудбалу, док се Јасмина Станковић, педагог у Основној школи „Станимир Вељковић Зеле“, похвалила успехом ученика на међународном такмичењу из веронауке.

Основна школа „Станимир Вељковић Зеле“ постоји од давне 1890. године, без мало 130 година. Поред матичне школе у Бојнику има и 8 издвојених одељења. Школа тренутно има 41 одељење са укупо  677 ученика .

Средња техничка школа „Бошко Кртић“ тренутно има 265 ученика, на смеровима финансијски техничар, пољопривредни техничар, туристичко-хотелијерски техничар и кувар-конобар.