Посета Сајму спорта у Београду

Спортски савез  општине Бојник, у сарадњи са Спортским клубовима и основним школама,  са територије општине Бојник, организовао је одлазак  младих спортиста на Сајам спорта у Београду.

Сајам су посетила деца из фудбалског, одбојкашког, стонотениског, боксерског, кошаркаког и карате клуба и из Основних школа Станимир Вељковић Зеле из Бојника и Стојан Љубић из Косанчића. Са њима су били Председник Спортског савеза,  Дејан Арсић и професори Игор Здравковић и Дејан Давидовић.

На сајму је представљен изузетно велики број спортова. Деца су могла да се опробају у тридесетак  спортова и са другом децом учествују у радионицама. Упознали су се и дружили са репрезентативцима, ватерполистима, звездиним и партизановим играчима, гађали из пушке и пиштоља,играли голф, веслали на тренажерима за кајак и кану, сликали се крај тркачког аутомобила, присуствовали тренингу  младих нада кошаркаша Црвене звезде и рукометашица Партизана, гледали женски фудбал и одбојку, гимнастику, багминтон.

Опробали су се у бејзболу и америчком фудбалу , мачевали,  скијали на симулатору и пели се на вештачку стену. Дружили су се са вршњацима из других клубова. Упознали борилачке вештине карате,џудо,бокс,кикбокс али и  традиционалне борилачке вештине   ашихара и кјокушинкаи.

Имали су прилике да се упознају са министром Удовичићем и председником спортског савеза Србије, Давором Штефанеком и друже са кошаркашима црвене звезде међу којим су били и Били Берон и Огњен Добрић.

Дан су завршили гледањем утакмице између Вождовца и Пролетера. Све је изненадило и одушевило да се стадион Вождовца налази на крову тржног центра.