Позив послодавцима да се укључе у дуални модел образовања

Овом приликом Вас обавештавамо да рок за подношење Изјава о спремности послодаваца за укључивање у дуално образовања истиче за 7 дана!

Послодавци који желе да приме нову генерацију ученика по дуалном моделу образовања, могу поднети пријаву путем веб портала Привредне коморе Србије http://portal.dualnoobrazovanje.rs/, до 30. новембра 2021. године. За пријаву је потребно да креирате профил Ваше компаније на веб порталу, уколико то већ нисте учнинили, и да путем портала, поднесете:
  1. Захтев за акредитацију за сваки образовни профил за који сте заинтересовани, уколико за исти већ немате акредитацију и
  2. Изјаву о спремности за сваки образовни профил за који сте заинтересовани у којој наводите број ученика који желите да примите, град/општину на којој ће се обављати учење кроз рад, а опционо можете навести и предлог школе са којом желе да успоставе сарадњу.
Упутство за пријаву можете наћи у прилогу. Такође, доступан је и видео туторијал на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=7dvmvsUfgiA.

На бази прикупљених Изјава, Привредна комора Србије формира предлог о потребама привреде за будућим кадровима и доставља га Министарству просвете, науке и технолошког развоја на основу кога се доноси одлука о структури уписа у средње школе за дуални модел образовања – броју ученика и одељења за сваку општину и град на територији Републике Србије. Коначну одлуку Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе који се очекује крајем априла 2022. године. На профилу компаније на веб порталу, можете пратити статус поднете изјаве о спремности и у сваком тренутку бити информисани о томе у ком статусу је Ваша изјава.

Потребну документацију, можете преузети у zip формату:
  1. Документација