БУЏЕТСКИ ФОНД ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК ЗАВРШИО ЈЕ ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ОВУ ГОДИНУ СА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Буџетски фонд за развој пољопривреде општине Бојник потписао је уговоре са пољопривредним произвођачима.

Уговори се односе на набавку нове опреме и механизације за шта је издвојено 2.300.000 динара, за куповину приплодних и товних грла животиња у укупној вредности од 460.000 динара, за куповину сертификованог садног материјала приликом заснивања воћних засада  у укупној  вредности од 180.000 динара и исплату у виду регреса за вештачко осемењавање говеда у укупној вредности од 1.000.000 динара.

Како је истакао председник Буџетског фонда за разој пољопривреде општине Бојник Ивица Јовановић овим су завршене општинске субвенције за пољоипривреду у 2021. години, а данас је уговоре потписао 61 пољопривредник за механизацију и опрему, 14 њих за куповину приплодних и товних  грла, а три уговора су се односила на сертификовани садни материјал.

Он је казао да је ово године исплаћено на територији општине од планираних 6 милиона 4 милиона више јер су у питању пренета средства из ранијег периода што доказује да локална самоуправа веома одговорно приступа пољопривредицима и цени њихов рад и ангажовање.

Како је казао Јовановић тачан износ субвенција локалне самоуправе за наредну годину биће познат почетком године.Он је још једном позвао пољопривреднике да прате и конкурсе Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде који се очекују фебруара месеца и да аплицирају у циљу подизања квалитета својих газдинстава.