УСКОРО ЋЕ БОЈНИК ДОБИТИ НОВИ МОСТ ПРЕКО „ПУСТЕ РЕКЕ“ И КОМПЛЕТНО УРЕЂЕН ПЛАТО И ШЕТАЛИШТЕ КОД ХАЛЕ СПОРТОВА

На основу већ урађеног пројекта општина Бојник конкурисала је код Министарства трговине и туризма, а очекује се да интересорна комисија за развој југа Србије одобри овај програм.

Како је казао заменик председника општине Бојник Дејан Стојановић вредност пројекта је око 69 милиона динара, а он подразумева комплетно уређење платоа код Хале спортова са посебним игралиштем за децу. изградњу анфитеатра, шеталишта поред хале, изградњу стазе до самог будућег моста, а она ће имати све пратеће реквизите, односно клупе, мобилијаре, лед осветљење и фонтану која ће красити ову урбанистичку целину. Овај простор биће прилагођен грађанима.

У току наредних дана општина Бојник поднеће пријаву надлежној инспекцији за радове која се односи на почетак делатности на изградњи новог моста преко Пусте Реке.

Како је истакао Стоајновић након ове пријаве постоји рок од 15 дана за увођење извођача радова у посао. Извођач ових радова биће Конзорцијум који чине четири фирме које ће у року од 3 недеље започети делатност. Мост ће бити новим приступним путем, а на основу плана повезан са Пусторечком улицом, а изласком на улицу 17. фебруар намера је да се овај простор повеже са новокупљеном парцелом како би пробијањем још једне нове улице читав овај простор био повезан са Домом здравља и Дечјим вртићем.

Стојановић подвлачи да ће у садашњем центру бити изграђен кружни ток и комплетно обновљен парк. Он закључује да локална самоуправа настоји да на овај начин центар места измести код Хале спортова односно новог платоа и будућег моста који ће бити комптено осветљен и представљаће савремено архитектонско решење.