ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК

На овом заседању одборници су размотрили и усвојили Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о другој измени и допуни Програма пословања ЈКП „Јединство“ Бојник за 2022. годину

Зелено светло добио је и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Бојник за 2021. годину као и Предлог Одлуке о измени и допуни Програма уређивања грађевинског земљишта за 2022. годину.

Позитивну оцену добили су и Предлози Одлуке о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину непосредном погодбом, Предлог Решења о прибављању непокретности у јавну својину непосредном погодбом, Предлог Одлуке о утврђивању времена и узрока смрти лица умрлих изван здравствене установе на територији општине Бојник, Предлог Одлуке о доношењу Оперативног плана одбране од поплава за воде ИИ реда на територији општине Бојник за 2022. годину, Предлог Одлуке о усвајању Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Бојник за 2022. годину, као и Предлог Одлуке о доношењу Локалног акционог плана запошљавања општине Бојник за период 2022 – 2023. Усвојени су и Предлог Одлуке о усвајању извештаја о раду Скупштине општине Бојник за 2021. годину, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Општинског већа општине Бојник за.2021. годину, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Општинске управе општине Бојник за 2021. годину, Предлог Извештаја о раду Општинског штаба за ванредне ситуације Бојник за 2021. годину, Извештај о материјално – финансијском пословању ОШ „Стојан Љубић“ у Косанчићу за 2021. годину. Разматрани су и Предлог Одлуке о усвајању Финансијског извештаја Предшколске установе „Ђука Динић“ Бојник за 2021. годину, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Центра за социјални рад Бојник са финансијским извештајем за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године, Предлог Одлуке о усвајању Финансијског извештаја Дома здравља Бојник за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године, као и Предлог Одлуке о усвајању извештаја о раду Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бојник за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године. Када је на дневни ред дошао Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Туристичке организације општине Бојник (са финансијским извештајем)  за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године за реч се јавио заменик преедседника општине Бојник Дејан Стојановић.

Он је говорио о активностима ове институције које ће осим традиционмалних, као што је Бојничко лето бити проширене у циљу афирмације туристичлких потенцијала. У том контексту он је споменуо изградњу пута преко Радана који ће повезати пет општина, а самим тим у знатној мери ће омогућити развој организованог и индивидуалноиг туризма. Стојановић је говорио и о завршетку платоа испред Хале спортова за шта је већ обезбеђено 70 милиона динара што ће омогућити формирање новог градскг језгра заједно са мостом који ће бити изграђен преко Путе Реке. Поред тога Стојановић је подвукао да је у плану да се са изградњом пута преко Радана уреди и дестинација Добра Вода која би омогућила у првој фази изградњу планинарског дома са смештајним капацитетима за госте, у другој фази изградњу бунгалова, а у трећој и камп насеље. За све ово су урађени пројекти подвукао је он.

На седници је усвојен и Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Установе дом културе „Бојник“ Бојник са финансијским извештајем за период 01.01.2021. године до 31.12.2021. године, као и Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Установе спортска хала „Бојник“ Бојник за 2021. годину.

На крају овог заседања усвојени су Предлози Решења о утврђивању престанка мандата директора ЈП за водоснабдевање „Брестовац – Бојник – Дољевац“ у Бојнику, као и за именовање исте особе за новог директора, а такође разматрани су и усвојени и Предлози Решења о разрешењу вршиоца дужности директора Народне библиотеке „Вук Каравић“ Бојник и Установе културе Бојник, а на челу ових институција постављена су лица која су и до сада обављала ове дужности.

Заменик председника општине Бојник Дејан Стојановић најавио је да ће ово место током наредне недеље посетити епископ нишки Арсеније који ће освештати почетак радова на звонику цркве у Бојнику и позвао грађане да овом догађају присуствују у великом броју јер је реч о историјском догађају.