У Бојнику отворена Роса – школа родитељства

У Дому Здравља Бојник отворена је Роса – Школа родитељства у којој ће будући родитељи имати прилику да добију стручне савете и подршку током трудноће и првих година одрастања детета.

Роса вода је, у сарадњи са Министарством здравља, покренула дугорочан прогам за подршку успостављању и развоју школа родитељства у здравственим установама у којима овакав вид подршке не постоји.

Подршку родитељима пружаће педијатри, гинеколози, стоматолози и патронажне сестре, који су прошли акредитовану обуку Градског завода за јавно здравље, која је у складу са последњим професионалним стандардима у овој области“ рекла је помоћница министра здравља Весна Књегињић.

У име локалне самоуправе, Министарству здравља и компанији Роса вода, захвалио се председник општине Бојник Небојша Ненадовић.

Бојник је једна мала општина али се ми залажемо да будемо у тренду са дешавањима модерног света а ова школа ће бити од велике користи будућим родитељима“ – казао је Небојша Ненадовић захваливши се уједно компанији Роса и Министарству здравља.

У оквиру школе родитељства, у наредном периоду, биће подржано око 110 беба и родитеља који ће добити стручну помоћ у периоду планирања и проширења породице.

Спремни смо за почетак рада и слободно могу да кажем да ће труднице, мајке и деца имати један едукативни кутак, где ће моћи да добију све релевантне информације о трудноћи, здравом порођају, првим данима после порођаја и одгоју своје деце. Будуће мајке неће више морати да траже савете од комшиница, рођаке или на интернету већ ће праве и стручне савете добијати управо овде од људи који су стручни“ – рекао је Борисав Трајковић, директор Дома здравља у Бојнику.

Отварање школа родитељства представља наставак иницијативе Роса воде и Министарства здравља да уложе у спокојно родитељство.

Значајну улогу у отварању школа имају грађани, који су куповином паковања Роса воде од 1,5 литра подржали сигурну мрежу родитељства.