17. Седница Скупштине општине Бојник

На Седници 17-тог скупштинског заседања општине Бојник одборници су разматрали и усвојили 48 тачака дневног реда.

На самом почетку седнице саопштено је да су формиране две, нове одборничке групе, “ Покрет снага Србије БК „, коју чине одборници Небојша Радоњић, Миломир Љубић, Аца Јовановић, Биљана Јанковић и Милош Станојевић и одборничка група независних одборника, коју чине Дејан Тасић, Јовица Николић, Светлана Ценић и Дејан Цветковић.

Буџет општине Бојник, након ребаланса, који је Скупштина усвојила износи 488.213.490 динара. Ребалансом је буџет повећан за 12.777.635 динара, у односу на предходну одлуку о буџету. Одборници су усвојили извештај о извршењу буџета од 01.01.2017 до 30.06.2017. године.

Одборници СО Бојник усвојили су и Одлуку о измени и допуни средњорочног програма уређења грађевинског земљишта и Одлуку о измени и допуни програма уређења грађевинског земљишта за 2017. годину.

У наставку Седнице усвојен је Предлог Одлуке о усвајању Предлога за измену и допуну Статута општине Бојник.

Скупштина је усвојила и неколико Одлука, које се тичу комуналне делатности. Одборници су одлучивали и о Извештају о раду Општинске Управе, ЈКП „Јединство“, ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“, ТШ „Бошко Крстић“, Предшколске Установе „Ђука Динић“, Фонда за развој пољопривреде, Цетра за сецијални рад, Народне библиотеке „Вук Караџић“, Туристичке организације, Дома Здравља, Установе „Спортска Хала Бојник“, као и извештај о раду, Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о првој и другој измени и допуни програма пословања, са финансијским планом за 2017.годину и предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Програма субвенција Јавног Предузећа за водоснабдевање „Брестовац-Бојник-Дољевац“.

На Седници су усвојена Решења о разрешењу и именовању члана Комисије за родну равноправност, Савета за борбу против корупције, Управног Одбора Предшколске Установе „Ђука Динић“, Школског Одбора ОШ „Стојан Љубић“, као и чланова школског Одбора ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“.