У Мијајлици обележена слава Свети Пантелејмон

У Мијајлици код Бојника где се налазе остаци православне цркве Светог Пантелејмона, и ове године су се мештани окупили како би обележили црквену славу.

Испред  локалне самоуправе слави је присуствовао помоћник председника Бобан Петровић, који је казао да је општина Бојник ове године планирала средства за изградњу, одржавање и обнову црквених и верских објеката и да је у току конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката цркава и традиционалних верских заједница на територији општине Бојник. Петровић је истакао да је обнова ове цркве почела на иницијативу месне заједнице и председника Станимира Дојчиновића.

Током ископавања које су вршили  археолози нишког Завода за заштиту споменика културе у селу Мијајлица пронађени су темељи цркве. Ово истраживање финансирала је општина Бојник у сарадњи са Месном заједницом и мештанима Мијајлице казао је председник МЗ Мијајлица Станимир Дојчиновић и овом приликом захвалило се свима који су данас присуствовали слави.

Свечаном чину резања славског колача присуствовао је и велики број гостију.

Домаћин славе био је Јова Васић, који је славу за наредну годину предао Бобану Дојчиновићу.

Сви људи добре воље који желе и могу да помогну да се обнови црква у Мијајлици новчана средства могу уплатити на жиро рачун Месне заједнице Мијајлица број 840-3258645-47.