Председник Вучић обећао помоћ општини Бојник

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је јуче у Нишу свечаном отварању фабрике Cumtobel, а затим се састао  и са градоначелницима, председницима општина као и начелницима Пчињског, Јабланичког, Топличког, Пиротског и Нишавског округа.

,,За изградњу инфраструктуре у агробизнис зони у Косанчићу ЕУ ПРО је општини Бојник одобрио максимални износ средстава у висини од  1.000.000 евра, наше учешће је 218.000 евра.Ја сам данас искористио прилику да на овом радном састанку са председником Вучићем затражим ова  средства, јер ми смо испратили до сада све конкурсе које смо могли и више за учешће што се тиче пројекта за ову годину немамо средстава“, истако је први човек општине Бојник, Небојша  Ненадовић.

Да подсетимо изградња инфраструктуре у новој агробизнис зони у Косанчићу,која подразумева изградњу приступног пута, водовода,канализације, снабдевања електричном енергијом и телекомуникационе инфраструктуре, требало би да створи услове за привлачење инвестиција и развој нових предузећа, повећање садашње пољопривредне производње. На тај начин пројекат треба да допринесе отварању нових радних места за становнике који се претежно баве пољопривредом.

Потписивање уговора за изградњу инфраструктуре у агробизнис зони у Косанчићу  биће  у октобру, а изградња почиње на  пролеће 2019.