Сто пољопривредника добило субвенције за набавку нове опреме и механизације

Као што је и најављено прошле недеље када су субвенције уручене пчеларима и воћарима, да ће субвенције пољопривредним произвођачима за набавку нове опреме и механизације бити уручене за десетак дана, општина Бојник је потписала уговоре са пољопривредницима и новац је данас уплаћен на њихове рачуне у укупном износу од 2 .499.129 динара.

На скупу који је одржан у Дому културе, први човек општине Бојник Небојша Ненадовић поручио је пољопривредницима да је наредне године за пољопривреду планирано 15 милиона динара.

,,Данас је овде присутно сто људи, а моја жеља је да идуће године буде двеста, на овај начин локална самоуправа мисли на своје људе који се баве пољопривредом, и ми желимо колико можемо да помогнемо, како бисмо вам олакшали бављење пољопривредом”.

Присутне пољопривреднике у име Буџетског фонда за развој пољопривреде поздравио је помоћник председника општине Бојник Саша Цакић.

,,У току је подношење захтева за остваривање права на субвенционисање вештачког осемењавања грла, до сада је поднето 52 захтева, планирана је исплата до краја овог месеца, такође у току је и пријем захтева за субвенционисање сертификованог садног материјала приликом заснивања нових воћних засада.Рок за подношење захтева је 20. децембар.“

Прошле недеље уручено је 26 уговора пчеларима и воћарима са територије општине Бојник.