Народна библиотека „Вук Караџић“ у Бојнику обележила је 70 година постојања

Народна библиотека „Вук Караџић“ у Бојнику обележила је 70 година постојања

Народна библиотека ,,Вук Караџић” у Бојнику почела је са радом 28. новембра 1948. године.

Свечаности су присуствовали први човек општине Бојник, Небојша Ненадовић, председник Скупштине, Дејан Стојановић, директори јавних предузећа и многи други.

На значајном јубилеју за бојничку Библиотеку гости су били наш познати сликар Братислав Бата Анђелковић из Вучја и уметник Небојша Илић Илке из Власотинца.

„С поносом могу да истакнем да је наша библиотека одпочела процес аутоматизације и дигитализације свог књижевног фонда и ушла у КОБИС систем. Уз помоћ локалне самоуправе , на челу са председником општине Небојшом Ненадовићем и председником Скупштине Дејаном Стојановићем, обезбеђена су средства за набавку опреме која је неопходна за КОБИС систем и средства за обуку радника, који су завршили обуку. Инсталирани су сви неопходни програми и од понедељка 3. децембра кренућемо са преузимањем записа. Испред нас је велики посао јер треба обрадити 30.345 књига, колики је наш тренутни фонд, али сам убеђен да ће моје колеге, заједно самном, овај посао завршити у оптималном року“, казао је Младен Ђорђевић директор Народна библиотека  „Вук Караџић“ у Бојнику.

Ђорђевић се овом приликом захвалио сликару Братиславу Бати Анђелковићу из Вучја који је својим присуством увеличао овај јубилеј и најавио будућу сарадњу са њим  у виду Светосавске ликовне колоније.

На овај дан, када библиотека у Бојнику слави 70 година постојања, рођен је српски писац Матија Бећковић, то је случајност али да ми је јако драго што је тако, рекао је Бата из Вучја и честитао јубилеј.

Овом приликом приказан је филм о стваралаштву Братислава Анђелковића  ,,Камен древног сневача”,  аутора  Небојше Илића Илкета, који је добио многобројне награде како у земљи тако и у иностранству .