Одржана 33. седница Скупштине општине Бојник

Укупно 15 тачака нашло се на заседању локалног парламента.На почетку је усвојен предлог Статута општине Бојник. Затим је усвојена одлука о утврђивању назива улица и других делова насељних места, као и одлука о изменама одлуке о локалним комуналним таксама на територији општине Бојник.

Одборници су усвојили Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2019.годину.Средства у укупном износу од 5.757.399,12 динара, како је образложено оствариће се од накнаде за заштиту и унапређење животне средине у износу од 2.200.000 динара и пренетих средстава из предходне године у износу од 3.557.399,12 динара.

Усвојен је Локални акциони план запошљавања, за реалиацију мера активне политике запошљавања општина Бојник издвојиће средства у износу од 6 милиона динара, по три милиона за јавне радове и за субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих.

На седници је усвојена и одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Бојник за 2018. годину.

Одборници су разматрали и усвојили одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине непосредном погодбом, затим програм одржавања комуналне инфраструктуре, одлуку о одређивању економске цене боравка деце у предшколској установи ,,Ђука Динић“  за календарску 2019. годину.Економска цена за целодневни боравак детета износи 2.916 динара, а за полудневни 1.296 динара.

Усвојена су решења о образовању Комисије за израду предлога годишњих програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, о разрешењу и именовању чланова Комисије Скупштине општине Бојник за спровођење јавног конкурса за избор директора јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач општина, као и о разрешењу и именовању члана Комисије за прописе и статутарна питања.