Општине Бојник и Земен ускоро ће потписати уговор о другој фази прекограничне сарадње

Ускоро ће представници општине Бојник отпутовати у Софију где ће потписати уговор о другој фази прекограничне сарадње који ће омогућити наставак даљег унапређења инфраструктуре овог места, а у циљу привлачења страних инвеститора.

Општини Бојник одобрен је пројекат ,,Партерно уређење спортско-пословног центра и стварање мобилног мултифункционалног центра за традиционалне догађаје и скупове“.

Први човек општине Бојник, Небојша Ненадовић, истиче да је вредност пројекта 535.000 евра.На овом пројекту је водећи партнер општина Бојник, која ће добити 262.000 евра или 49% од укупно одбореног износа. Партнер Бојничана, општина Земен из Бугарске, добиће 273.000 евра или 51 посто.Овај пројекат резултат  је тимског рада локалне самоуправе који је добио потврду квалитета ИПА Фонда Европске Уније.

Ненадовић је подсетио да  је општина Бојник завршила пројекат из прошлог позива за ИПА пројекте, асфалтирање пута у селу Придворица.

Пројекат ,,Развој приступа  култруно-верским местима у Бојнику и Земену” финансиран је средствима Европске Уније, општина Бојник је била водећи партнер , одобрено  је 374.000 евра а партнерској општини из Бугарске Земен 200.000 евра. У оквиру овог пројекта асфалтиран је пут у Придворици, више од три километра, од циглане до цркве Светог Архангела Гаврила.