ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА У СЛАВНИКУ

Данас је асфалтирањем пута у Славнику отпочела сезона асфалтирања путева  у општини Бојник.Пут у овом селу је први пут добио асфалтну подлогу , каже председник општине Небојша Ненадовић.

Он додаје да је пут у овом месту пут дужине око 600 метара, а ширина коловоза је 3 метра.Осим овог пута очекује се и асфалтирање пута у Ђинђуши у дужини од 450 метара, док ће ширина коловоза бити 4 метра.Укупна вредност и једног и другог пута је око 7 милиона динара, а средства су обезбеђена из општинског буџета. Ненадовић каже да је приоритет да свака месна заједница има асфалтни пут јер , како додаје живимо у 21. веку , што подразумева да сви мештани имају исте услове за развој.Асфалт је Славник имао од главног пута још 1997. године у дужини од 750 метара.

Ови радови изведени су анагажовањем Месне заједнице и сечом и продајом багрема уз минимални допринос општине, што је допринело асфалтирању 750 метара. Како каже председник Савета месне заједнице Станимир Стојчић – Мујко овај пут означиће свеукупну прекретницу за развој читавог краја.Славник има 79 кућа, али  8 домаћинстава чува стоку и бави се и садњом пшенице, овса и сточне хране.

Вредни мештани Славника баве се и производњом квалитетне ракије и сира. Како наглашавају мештани прошле године продата су 4 вагона шљиве, а ове године ће та продаја бити и већа с обзиром на асфалтни пут и његову повезаност са осталим путним правцима као што је Горњи Брестовац.