Повереништво СНС-а Бојник представило резултате рада за првих шест месеци ове године

У просторијама Српске напредне странке у Бојнику представљени су резултати рада актуелне власти у протеклих шест месеци ове године.

Један од повереника СНС-а и председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, нагласио је да је расписивање тендера за Агро бизнис зону у Косанчићу најкапиталнији пројекат у овој години јер је ова индустријска зона простор на коме ће уследити отварање нових радних места. Он је истовремено казао да је Европска Унија за реализацију овог пројекта издвојила милион евра, али да је основни предуслов била и помоћ Владе Србије која је захваљујући ангажовању Председника Србије, Александра Вучића издвојила 26 милиона динара. 

Ненадовић је истакао и чињеницу да се актуелна власт у Бојнику ангажовала и у области инфраструктуре, која је неопоходна за опремање Агробизнис зоне и то илустровао податком да је потребно асфалтирати 6 до 9 километара путева у овој области, с тим што ће се у првој фази радити само на оним путевима који су преко потребни.

Током прошле године, како је рекао Ненадовић урађено је 9 километара путне мреже, а за ову годину планирано је да асфалтну подлогу добије већи део путева.Делатност у том правцу је већ почела асфалтирањем пута у  Славнику дужини од 600 метара и Ђинђуши где је асфалтирано 450 метара пута.Почетком јула планирани су радови на асфалтирању путева у Плавцу, Стубли и Горњем Бријању за шта је планирана сума од око 49 милиона динара.Ненадовић је додао да је у току израда нове пројектне документације за путеве у Обилићу,Ћуковцу и Мрвешу.

У области путне инфраструктуре веома је битна чињеница да је у току асфалтирање 7 километара регионалног пута Бојник-Лебане које ће бити завршено крајем овог месеца.

Паралелно са овим одвија се и делатност на увођењу уличне расвете за четири месне заједнице и то Границу, Обилић, Мајковац и Нову Стублу, а  завршетак радова се очекује идуће недеље.

Овај период окарактерисала је и успешна прекогранична сарадња са Бугарском која је започета прошле године потписивањем уговора у износу од 374.000 евра што је допринело асфалтирању пута у Придворици у дужини од 3.050 метара , а крајем овог месеца очекује се потписивање новог уговора чиме ће се омогућити асфалтирање платоа код Хале спортова, а укупан износ средстава која ће бити уложена у овај посао је 262.000 евра.

Осим делатности на пољу инфраструктуре актуелна власт у Бојнику велику пажњу полаже и на образовање, истакао је Ненадовић. Он је додао да је отворено ново одељење  у Техничкој школи ,,Бошко Крстић,, где ће се школовати 15 кувара и исто толико конобара, а томе је допринела и посета председника Србије Александра Вучића. Школа у Косанчићу је скоро добила озвучење од локалне самоуправе, а у области образовања прошле недеље је потписан уговор за проширење Вртића у Бојнику чиме ће се добити корисна површина од 60 квадрата чиме ће се стећи услови за отварање јаслене групе која ће 1. септембра почети са радом.