Прослављен Св. Пантелејмон у селу Мијајлица

У селу Мијајлица, поред темеља прастаре цркве, окупио се велики број мештана и са гостима и представницима  Општине Бојник прославио сеоску славу Св. Пантелејмон. Служио је јереј Небојша Стојановић из Прекопчелице. По сечењу колача говорио је о Св. Пантелејмону, светом лекару, начину живота и лечења у том давном времену.

Црква Св. Пантелејмона се обнавља на иницијативу мештана МЗ Мијајлица, председника МЗ Станимира Дојчиновића и уз велику помоћ и сарадњу Општине Бојник. Помоћник Председника Општине Бојник, Бобан Петровић и Председник месне заједнице, Станимир Дојчиновић, су обавестили присутне да се, тренутно, чека издавање грађевинске дозволе од Општине Бојник. Потребан је цео низ дозвола да би се наставило са радом, тај поступак је при крају па ће пројекат за изградњу бити комплетиран. Како ће средства бити доступна за, отприлике, месец дана очекују да ће ове године моћи да се крене са радовима и да наредне године славе у порти обновљене цркве.

Велики је значај очувања и обнове наших културно-историјских и верских објеката па и обнова ове, старе сеоске, цркве, чији су темељи прошле године откопани.