Обележен је 7. октобар Дан општине Бојник

Свечаном седницом Скупштине обележен је 7. октобар Дан општине Бојник.

Први човек општине Бојник Небојша Ненадовић и Ивица Тошевски, градоначелник општине Ранковце из Северне Македоније овом приликом потписали су меморандум о сарадњи.

Прослава Дана општине почела је у центру наступом трубачког оркестра Исидора Зећировића  и КУД ,,Белац“ из Придворице.

Пре свечане седнице приређен је пријем за госте у кабинету председника општине Бојник Небојше Ненадовића.

Свечану седницу која је одржана у Дому културе, отворио је председник Скупштине Дејан Стојановић поздрављајући све присутне.

На седници је приказан филм о постигнутим резултатима локалне самоуправе у протеклих годину дана.

Честитајући грађанима Дан општине председник Небојша Ненадовић изнео је визију даљег развоја општине Бојник.

На свечаној седници заслужни појединци добили су октобарске награде, а новчане награде добили су ученици генерације основних и средњих школа.

Октобарске награде добили су : Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде за изузетан допринос унапређењу инфраструктуре у општини Бојник, Жаклина Цветковић Младеновић главна и одговорна уредница портала ,,Инфо Центар Југа” за професионално информисање и извештавање о општини  Бојник, Елвис Бајрамовић, освајач Прве трубе у Гучи за промоцију општине, Саша Цакић, помоћник председника, за допринос у развоју пољопривреде и Срђан Ивковић, тренер ЖОК ,,Пуста Река-Ковач”, за допринос развоју спорта.

Ученици генерације, ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле“  Алекса Мишић из Драговца, ОШ ,,Стојан Љубић“, Анђела Благојевић из Горњег Бријања  и ТШ ,,Бошко Крстић“, Анита Васић из Лесковца добили су новчане награде од по 30.000 динара.

На Свечаној седници Скупштине општине Бојник наступио је Вокални састав ,,Либеро,, ,дувачки оркестар Кристијана Азировића из Бојника а позоришна трупа из Трстеника извела је и пригодан драмски програм.