Почели радови на изградњи агро-бизнис зоне у Косанчићу

Данас су почели грађевински радови на уређењу агробизнис зоне у селу Косанчић у општини Бојник. Укупна површина која се уређује је 53 хектара, од тога је за агро зону сачувано 33 хектара а преосталих 20 хектара је подељено у 4 парцеле по 5 хектара за прерађивачке и индустријске капацитете.

Овде ће бити урађена поред путне инфраструктуре, водоводна, канализациона  и телекомуникациона инфраструктура и наравно биће урађена електрификација.  Рок за извођење радова је 150 дана. Средства за уређење ове зоне су обезбеђена преко донаторског  EU PRO програма у износу од 1 милион евра док је износ од 26 милиона динара са којим је требало да учествује општина Бојник добијен од Владе републике Србије. Свечаном почетку радова присуствовали су поред  руководства општине Бојник и представници EU PRO програма али и локално станвништво.  Госпођа Оливера Костић, менаџер EU PRO  програма, је изразила своје задовољство оствареном сарадњом и похвалила способност локалне самоуправе да презентује своју идеју као и рад целог тима на прикупљању потребне документације и изради пројекта.

Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, је изразио своје задовољство почетком радова на уређењу ове зоне и своју наду да већ на пролеће следеће године овде буде постављање камена темељца, како је рекао “ Ова индустријска зона је од изузетног значаја за општину јер стварањем услова за инвестиције ми очекујемо да овде видимо нове фабричке погоне и да задржимо наше младе да живе и раде у Бојнику“, што би такође побољшало и шансе Бојника да сиђе са списка најнеразвијенијих општина. Председник Скупштине општине, Дејан Стојановић, се надовезао рекавши да је овај дан за Бојник историјски. Крајњи циљ овог пројекта је отварање нових радних места да би се успорио или чак зауставио одлив становништва.

Госпођа Оливера Костић, менаџер EU PRO  програма, је и овом приликом позвала предузетнике да конкуришу за бесповратна средства за набавку нове опреме. Средства су намењена малим и микро предузећима као и предузетницима укљученим у овај програм  који се баве производњом и регистровани су од 2014-2018 године. Заинтересовани се могу детаљније информисати на сајту EU PRO.