Победа на регионалном пословном изазову

Екипа ученика Средње техничке школе „Бошко Крстић“ из Бојника је однела победу на регионалном такмичењу у предузетничким вештинама, „Пословни изазов“.  Ова победа им даје проходност за следећи ниво овог такмичења, који је на националном нивоу.

Задатак за овај пословни изазов је био повећати попуњеност хотелских капацитета новом услугом или производом, а њихово решење су тематске интерактивне играонице за забаву хотелских гостију. Ученици су на такмичењу били у пратњи професора  Срђана Миљковића и Бојана Богдановића.Ово је пета година како ученици из ове школе учествују у пословном изазову, три пута су ушли у финале, а ове године и победили. Милица Станковић каже да је и ове године, као и претходне, када се такође такмичила, конкуренција била јака. На такмичењу је учествовало 130 ученика из 30 школа Југоисточне Србије. Неки од циљева овог такмичења су оспособљавање младих, будућих, предузетника да у раду сарађују и са непознатима али и да развијају своје вештине презентације. Овог пута тим су чинили учесници из Бојника, Ниша, Куршумлије и Лесковца.  Три првопласирана тима ће се такмичити у Националном финалу у фебруару 2020. Године, док ће се Пословни изазов Западног Балкана одиграти  Априла у Загребу.

Ово није једино такмичење на коме ученици ове школе, већ традиционално, учествују. Такмичили су се уприпреми ајвара и на такмичењу „Изађи ми на теглу“ и  победили у Лесковцу, што им је омогућило да учествују у финалном такмичењу у Београду.  Тамо нису победили али су освојили симпатије посетилаца јер је њихов штанд био један од најпосећенијих, а узгред су продали сав ајвар који су, такмичећи се, направили а и све слане и слатке ђаконије, по којима је познат овај крај, које су понели због презентације.

Млади из Бојника воле да пише па и учествују на литерарним конкурсима где постижу  добре резултате. Бојник је невелика, мирна варошица која омогућава појединцима да, неоптерећени изазовима великог града, развијају своје способности и постану добри и успешни људи.