Одржана 40. Седница Скупштине општине Бојник

На седници Скупштине општине Бојник усвојени су Извештај о извршењу рачуна буџета општине Бојник  за период од 1.1. до 30. 09. 2019 године, као И Одлука о буџету општине за 2020. годину.

Како је речено Извештај о извршењу рачуна буџета показује да је локална самоуправа реализовала у првих девет месеци ове године бројне планиране активности које се односе на унапређење инфраструктуре  на целокупном подручју општине, али и опремање будуће Индустријске зоне у Косанчићу.

У образложењу одлуке о буџету за наредну годину председник општине Бојник Небојша Ненадовић нагласио је да је он пројектован у износу од 627 милиона динара. Укупни буџетски приходи и примања износе 584 милиона и 562 хиљаде динара, а буџетски расходи 627 милиона и 962 хиљаде динара. У структури прихода најважније место заузимају текући приходи, донације и сопствена буџетска средства, а на расходној страни на врху лествице су становање , урбанизам и просторно планирање.

Одборници су размотрили и усвојили и извештај о реализацији програма пословања са финансијским извештајем Јавног предузећа за водоснабдевање ,,Брестовац-Бојник-Дољевац” са седиштем у Бојнику за првих девет месеци ове године , као и Програм рада за 2020. годину.Такође усвојени су И Програми пословања ЈП ,,Јединство” за наредну годину.