Спортски Савез Бојника наградио најуспешније спортисте

Крај је календарске године и сумирају се резултати, ко је где успео, шта је постигао, где је био лош и шта може боље. Ове године је формиран Спортски Савез Општине Бојник и  по први пут проглашава најбоље и награђује их. Најбољи су проглашени у, такође, ове године отвореном спортском кафеу у Спортској хали. Спортистима се обратио Дејан Арсић, Председник Спортског Савеза, честитао на постигнутим успесима у овој години, пожелео још боље резултате у наредној и захвалио свима који су, на било који начин, допринели развоју и унапређењу спорта у Бојнику. У име награђених говорио је Председник Скупштине Општине Бојник, Дејан Стојановић, захвалио је на наградама, обећао подршку спорту и следеће године и свима пожелео Срећну Нову годину и још боље резултате у њој.

Најбољи у свих пет категорија су, поред плакета и признања, добили и новчану награду у износу од 15000 динара. Спортски Савез је прогласио за спортисту године Владана Живковића из Стонотениског клуба „Пуста река“, спортисткиња године је Анабела Стефановић из Карате клуба „Пуста река“, најбољи спортски колектив је П.Б.К.“Змај са Радана“, млада нада је Вељко  Давидовић из Фудбалског клуба „Пуста река“, спортски радник године је Игор Здравковић, тренер Карате клуба „Пуста река“ из  ког је и спортисткиња године. Уручене су и захвалнце за допринос унапређењу спорта са акцентом на школски спорт. Међу награђенима су и легенда фудбала, Драгиша Гопић, звани Гиле, који се већ дуже не бави активно спортом због поодмаклих година, за допринос фудбалу али и још увек на такмичењима изузетно активан Небојша Илић из Стонотениског клуба „Пуста река“, који је пре само пар недеља од „Југспорта“ добио награду за животно дело. Обојица су цео свој живот дали свом спорту и много допринели његовој афирмацији и омасовљењу.

На крају године мора се истаћи вредност подршке локалне самоуправе спорту, било ког облика, у овако малој и неразвијеној средини где је спонзора тешко наћи, обично то буду чланови породице, па је због тога финансијска подршка локалне самоупра спортистима и спортским клубовима веома битна не само за напредак и унапређење спорта већ и за сам опстанак спортских заједница.