Село Ђинђуша је добило 16 нових контејнера

Село Ђинђуша је добило 16 нових контејнера. На унапред изабраним локацијама, у селу Ђинђуша,  ЈКП“Јединство“  је поставило  контејнере.  Са својим радницима је био и Борисав Илић,ВД Директора  ЈКП“Јединство“  и мештанин ове месне заједнице или како мештани кажу, популарни Бале. Контејнери су распоређени и у селу Косаанчић и то на свакој раскрсници, укупно 14 комада. Ове године је у плану да контејнери буду постављени и у другим Бојничким селима али ће приоритет имати  Лапотинце, Црквица, Горње Коњувце и Каменица. Набавку нових контејнера  финансира локална самоуправа док ће замену оштећених контејнера новима, на територији Бојника и Драговца,  финансирати  ЈКП“Јединство“ од својих средстава.

Тренутно  ЈКП“Јединство“  одвози смеће из  Бојника, Драговца и Придворице, а сад ће проширити на Косанчић и Ђинђушу. У плану је да се, што скорије, почне са одвозом смећа из већих месних заједница које гравитирају Бојнику, као што су Лапотинце,Црквица, Каменица, Коњувце, Зелетово… Смеће се одвози искључиво на Регионалну депонију у Жељковцу, што је омогућила куповина новог камиона током претходне године.

У току претходне године, како је у разговору резимирао  Борисав Илић,ВД Директора  ЈКП“Јединство“,  у селу Ђинђуша је асфалтирано 450м пута, реконструисана и поправљена улична расвета и сада су постављени контејнери па ће се и смеће одвозити.  Општина Бојник је 2009. урадила  пројекат канализационе мреже за село Ђинђуша и до сада је половина села прикључена на канализациону мрежу, а у плану је да друга половина буде прикључена до краја ове године.  У плану за ову годину  Борисава Илића,ВД Директора  ЈКП“Јединство“, је и израда пројектне документације за  изградњу моста на старом кориту Пусте Реке.