Трећа на пословном изазову Србије

Милица Станковић, ученица СТШ“Бошко Крстић“ из Бојника,  је са својом екипом заузела 3.место на националном нивоу такмичења „Пословни изазов“ и иде даље на такмичење Западног Балкана, које ће се одржати Априла месеца у Поречу, у Хрватској.

Пропозиције такмичења су такве да се, на сваком нивоу такмичења, поново формирају екипе од појединаца који се међусобно не познају. На „Пословном изазову“ Западног Балкана Милица ће бити у екипи са такмичарима из Црне Горе, Хрватске и Босне.

Из  СТШ“Бошко Крстић“ на такмичење „Пословни изазов“ кренуло је 4 ученика, које су припремали Бојан Богдановић, професор математике и  Срђан Миљковић, професор економске групе предмета. Екипа у којој је била Милица Станковић је победила на Регионалном такмичењу у Лесковцу, а сем Милице, из целог Јабланичког округа,  даље се  пласирао само још један ученик.

Следећи ниво такмичења је „Пословни изазов Србије“ где је Милица, са својом екипом, освојила 3. место. Прве четири екипе иду даље, овог пута то је финале Западног Балкана, као део Европског пословног изазова.

Милица има пуну подршку школе, директора, разредног старешине и осталих професора, а на национално такмичење је пратио професор математике Бојан Богдановић, који је и помагао Милици у припремама за такмичење. Миличином успехом се у школи изузетно поносе, а њен успех је код  других ученика изазвао интересовање за ово али и остала такмичења које организује организација „Достигнућа младих у Србији“, која је део светске мреже.

Задатак на овом такмичењу је био помоћи студентима у решавању свакодневних проблема.  Миличина екипа је предложила израду сајта „Нађи ми цимера“ на коме би студенти могли да пронађу свог идеалног цимера за закуп стана.