Други сто за стони тенис стигао у Кацабаћ

Клуб младих у Кацабаћу је добио још један поклон.То је, због великог интересовања, још један сто за стони тенис. Млади Кацабаћа су се организовали и почетком ове године формирали Клуб младих. Клуб је место где се окупљају, друже и договарају. Покренули су се али су покренули и старије мештане, који прате ове младе лидере и пружају им подршку. Почели су са уређењем села, очишћене су ивице пута од прилаза селу до центра, где су и њихове просторије, очишћено је сеоско гробље и то пред задушнице, да се најзад може до свих гробова, али је очишћена и локална дивља депонија. Млади из клуба имају много планова за даље активности, а подршци старијих се придружила и локална самоуправа па су, пре нешто мање од месец дана, добили сто за стони тенис.

Видевши велико интересовање за игру Председник општине, који им је том приликом био гост, обећао је да ће добити још један сто. Други сто за стони тенис је, у Петак, предао младима на коришћење Председник Спортског Савеза општине Бојник, Дејан Арсић. Сто је набављен у сарадњи Локалане самоуправе и Спортског савеза и представља награду младима за њихов рад и ангажовање на уређењу свог села. Док други траже да им се очисте гробља, млади Кацабаћа су то сами урадили и још доста тога. У клубу је тренутно педесетак чланова, како оних који су стално ту, тако и оних који се школују и сада једва чекају викенд да дођу у своје село и заиграју стони тенис.

Млади имају велику подршку и од старијих мештана па смо у клубу имали прилике да сретнемо Далибора Љубенвића, одборника у СО Бојник, који је и као представник локалне самоуправе и као мештанин, изразио своје задовољство радом клуба младих али и обрадовао све присутне вешћу да ускоро почиње уређење спортског терена поред школе, који би требало да буде завршен за отприлике два месеца па ће млади али и они млади духом моћи да се окупљају и уз кошарку и фудбал, а деца ће имати леп терен за игру. Ту је био и Дејан Јовановски, већник општинског већа. Обојица пружају подршку клубу, уз младе су, задовољни њиховим организовањем и радом и у име младих, а и оних старијих захвалили су Локалној самоуправи, пре свега Председнику Општине, Небојши Ненадовићу, и Дејану Арсићу, испред Спортског савеза, за добијене столове али и подршку.

Присутнима се обратио и Дејан Арсић и нагласио да је сарадња Спортског Савеза општине Бојник са локалном самоуправом изузетно добра, да код Небојше Ненадовића увек наиђу на разумевање када је спорт у питању и да ће тако бити и надаље. Овом је приликом одигран меч 3 на 3 између Спортског савеза и Клуба младих.

Имали смо прилику да разговарамо и са чланицом клуба, Милицом Лепојевић, која студира у Лесковцу и тамо живи у интернату, а викенд једва чека да дође у своје село, дружи се са пријатељима и узме рекет у руке