У БОЈНИКУ ИЗВРШЕНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА УЛИЦА И ПУТЕВА

У Бојнику је јуче захваљујући ангажовању Војске Србије и лично генерала Симовића извршена дезинфекција натријум хлоридом свих улица у путева, као и прилаза Дому здравља и амбуланте у Косанћићу.Он је додао да дезинфекцију свакодневно врши и ЈКП Јединство. Како је казао председник општине Небојша Ненадовић до сада је потврђен један слућај заразе коронавирусом, а за три особе се чекају резултати. Он је подвукао да се у изолацији налази 70 лица и да је десет особа у стању пасивизације  и изразио наду да ће оне ускоро бити спремне да се укључе у нормалне животне токове.

Кризни штаб општине Бојник је у сталном заседању. Оно што је приметно је и чињеница да су се грађани придржавали до сада најдужег шездесеточасовног полицијског часа. Општина Бојник је још на самом почетку увођења ванредног стања опремила  специјализовану Ковид амбуланту која се налази у склопу Дома здравља и која је опремљена са 12 лежајева.

04

Из буџетске резерве издвојена је сума од око 1,7 милиона динара како би се реаговало у сузбијању епидемије, а овим средствима су набављене заштитне маске и рукавице и  сва ова заштитна средства дељена су грађанима, институцијама, запосленима у пошти, банкама и супермаркетима.

За најстарје суграђане брину волонтери Кол центра , а за становнике удаљених села ове разуђене општне 35 геронтодомаћица, истиче Ненадовић. Он подвлачи да се упркос ванредном стању континуирано одвијају радови на изградњи Индустријске зоне у Косанчићу, али и привођење крају прикупљања потребне документације за сређивање платоа испред Спортског центра.

Како  је закључио Ненадовић Штаб за ванредне ситуације општине Бојник на чијем је он челу обезбеђује све потребне услове за функционисање ове локалне самоуправе и у сталном је контакту са Владом Србије и штабовима другх општина Јабланичког округа.