Људска злоба на делу у Доњем Коњувцу

Људску злобу је увек тешко разумети али постоји и покреће неке људе. НН лице је, на њиви која припада породичном газдинству Костадиновића из Доњег Коњувца, поломило саднице тополе. Поломило је, не једну, не две,три,пет садница, поломило је стотинак комада, цео један дуг ред. Нису му сметале да прође, није ишао трактором, ходао је с једног на други крај њиве и ломио саднице на висини од 1м-1,2м.

Укупну направљену штету власник Милош Костадиновић процењује на 450-500 евра. Вредност самих садница није велика али оне нису саме од себе израсле на њиви. Прво је њиву требало припремити за садњу, па посадити саднице, затим заливати… Радило се много око њих. Пре недељу дана отишао је на њиву да уради подривање против корова. Тамо га је чекала немила сцена, цео дуги низ поломљених младица тополе,његов велики рад уништен. Не знамо шта је овог младог човека више погодило, уништене саднице тополе или сазнање да је неко толико злобан да их поломи.

Пољска је штета одувак постојала и постојаће, али ово није исто као да је стадо побегло пастиру и отишло у туђу ливаду или њиву, ово је нешто много више од тога. Ту је још један отежавајући моменат. Све се ово догодило у време ванредног стања због пандемије корона вируса. Док се већи део становништва социјално дистанцира, брине о старима и слабима, труди се да обави неопходан посао, што мање се излажући ризику од короне, неко злоупотребљава тренутну ситуацију и забрану кретања да другоме прави штету. Да иронија буде већа штета је направљена волонтеру, који ових дана помаже људима у изолацији, не размишљајући да ли су изоловани због година или сумње да су позитивни на корона вирус.