РАД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У КОСАНЧИЋУ У ВАНРЕДНОМ СТАЊУ

НАСТАВНО ОБРАЗОВНИ РАД БЕЗ ОБЗИРА НА ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У КОСАНЧИЋУ ОДВИЈА СЕ ПУТЕМ ОН ЛИНЕ ПЛАТФОРМИ И БЕЗ ЗАСТОЈА

Наставно образовни рад у условима ванредног стања до кога је дошло услед пандемије коронавируса одвија се на основу препоруке министарства и уз коришћење разних он лине платформи, истиче директор основне школе ,, Стојан Љубић,,  у Косанчићу Бобан Марковић.

Он додаје да је он лине настава омогућена захваљујући ангажовању наставног особља, ученика и њихових родитеља  и да се планиране активност остварују без већих застоја осим у истуреним одељењима у срединама где је слаб сигнал интернета као што су села Горњи Брестовац, Магаш и Славник .

Осмаке очекује и полагање пробних тестова мале матуре, наглашава Марковић и додаје да ће се и овај задатак остварити сходно препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја . Он је уједно апеловао на ученике да тесту приступе смирено и да је он само показатељ њиховог знања у циљу добијања смерница на шта треба обратити пажњу на завршном тесту.

Школа ,,Стојан Љубић,, из Косанчића  има укупно 265 ученика распоређених у 25 одељења.