Припреме за наступ на такмичењу „Србија у ритму Европе“

ТВ ПРВА организује највеће музичко такмичење на територији Србије, на коме се такмиче млади таленти. Песмом и игром сваки такмичар или екипа представља једну Европску земљу, чије амбасаде пружају подршку овом такмичењу. Циљ је да млади покажу свој таленат и да нас, у сарадњи са представницима амбасада, ближе упознају са градом и државом коју представљају. Учешће је ове године  узело 24 амбасада па је зато изаброно 24 представника из градова и општина које учествују. Појединац или екипа која победи добија наградно путовање у земљу коју је представљала, да је још боље упозна. Град или општина чији представници победе постаје домаћин такмичења следеће године. То је добра прилика, да у једној веселој и опуштеној атмосфери, представе своју Општину, упознају представнике других општина које се такмиче али и амбасада земаља које учествују, успоставе контакте и остваре сарадњу.

Бојник представља наше суседе, Црну Гору, песмом „Заувјек моја“ коју је отпевао „NO NAME“ на Евровизији. Датум ТВ преноса, још увек, није одређен и зависи од даљег развоја ситуације са корона вирусом, а дотле теку пробе и припреме за ТВ наступ.

Победника одређују гласови жирија, свака општина даје једног члана жирија, и гласови публике, која гласа СМС порукама. Ове године финално такмичење се одржава у Врању, граду који је прошле године победио. Бојник је један од 24 учесника овогодишњег такмичења и представља га екипа коју чине Даница Бејатовић,певачица и плесна група Анђела Миљковић, Александар Зекировић и Андреја Асановић. Сви представници Бојника су чланови КУД“Белац“ из Придворице. Колико талентоване деце има у Бојнику говори нам информација да Нови Сад представља 5 представника, а Бојник четворо младих талената.

Бојничка група има пуну подршку не само својих породица и пријатеља већ и Општине Бојник и Бојничког Дома културе. Пробе се одржавају на сцени Дома Културе, где им је на располагању и потребна техника и озвучење. После паузе, направљене због пандемије корона вируса, ово је прва проба младих талената и екипе са ТВ ПРВА. Пробу је водио Милош Марковић, Музички директор такмичења „Србија у ритму Европе“ па смо искористили прилику да питамо какви су његови утисци о Бојнику и Бојничкој екипи. Изразио је своје задовољство напретком који су показали Даница Бејатовић, као певач и пратећа плесна група,похвалио техничку подршку и услове за рад које пружа Бојнички Дом културе.