ОДРЖАНА 41 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Ова седница требало је да се одржи 17.марта , али је због проглашења ванредног стања и Наредбе о забрани окупљања на јавним местима у затвореном простору била одложена.

На дневном реду седнице нашли су се се Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета општине Бојник за 2019. годину, Предлог Одлуке о задуживању општине Бојник за финансирање текуће ликвидности, Предлог Одлуке о дугорочном задуживању општине Бојник за финансирање капиталних инвестиционих расхода. Ову одлуку председик општине Бојник Небојша Ненадовић оценио је као веома битну за финкционисање локалне самоуправе.

Донет је и Предлог Локалног акционог плана запошљавања општине Бојник за 2020. годину и Предлог Оперативног плана одбране од поплава за воде другог реда на територији општине Бојник за 2020. годину.

Одборници су се изјаснили  и о Предлогу Одлуке о учешћу грађана у буџетском процесу финансирања пројеката и апликације на разним конкурсима, а овај предлог је посебно у излагању образложио Ненадовић

Одборници су на овој седници усвојили  и  Предлог Одлуке о покретању поступка поверавања обављања комуналне делатности градски и приградски превоз путника на територији општине Бојник.