Одбојкашице ушле у 2. лигу исток

Одбојкашице ЖОК“Пуста Река“ из Бојника су се, на крају протекле сезоне, нашле међу прве две екипе  Међурегионалне лиге Лесковац  и тиме се квалификовале за прелазак у виши ранг такмичења. Сада ће играти у 2. Лиги-Исток. Тим поводом је организован свечани коктел за 1. тим и пријатеље клуба у кафеу у Спортској хали.

На коктелу се одбојкашицама обратио Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, честитао им на успеху и пожелео да ове сезоне ту и остану. Такође је обећао подршку не само одбојкашицама већ свим клубовима и изразио задовољство што су на досадашње улагање средстава у њих узвратиле оваквим успехом. Одбојкашице су овом приликом од локалне самоуправе добиле премију и вредне поклоне, квалитетне патике.
Одбојкашицама се овом приликом обратио и Миодраг Рајковић, Председник Међуокружног одбојкашког савеза  и честитао на постигнутом успеху.

ЖОК „Пуста Река“ је пре само две године, у тренутку кад је клуб преузео садашњи тренер Срђан Ивковић, имао само 5 регистрованих играчица. Од тог тренутка до сада постигао је велики скок.

 

Одбојкашице су напредовале у техници, игри, кондицији, једном речју у свему па зато и не изненађује нимало скок на табели и прелазак у 2. Лигу. Поред тога клуб сада има око 100 играчица различитог узраста које представљају базу за  избор првог тима и подмладак екипе.