У Ђинђуши отворена „Летња Лига“ у малом фудбалу

У Ђинђуши је отворена Летња Лига у малом фудбалу која се организује већ другу годину за редом и сви се надају да ће постати традиционална. Организатор Летње лиге је Спортски Савез,  а генерални покровитељ  Општина Бојник.  Дејан Арсић, Председник Спортског Савеза, и Милош Аранђеловић, секретар Спортског савеза, пожелели су фер игру  и добру срећу такмичарима, гледаоцима  добру забаву и захвалили спонзору, Општини Бојник.

Циљ ове спортске маниофестације је, како су у свом излагању истакли, спортско надметање али и дружење крај спортских терена. Промоција спорта и здравијег начина живота али и подстицај да се изађе из куће и дружи са комшијама, пријатељима, рођацима, да село оживи, а спортски терен постане центар дешавања.

Летња лига се, из кола у коло, сели од једног до другог села. У оквиру припрема за лигу уређују се терени један за другим, негде се поправи осветљење, негде ограда или обележи терен. Ове године је изграђен један  спортски терен  и то у селу Кацабаћ па ће се једно од кола играти управо тамо. Нека села, попут Косанчића и Коњувца, имају дугу традицију играња летњих спортских турнира, а у неким се турнир организује први пут. Турнир је повод  да породица изађе из куће и да се забаве сви, од најмлађих до најстаријих, било да су ту због фудбала или им је само потребан повод за дружење.

Прву утакмицу Летње лиге су одиграли ветерани, екипе Водовода и О.Ш.“Станимир Вељковић Зеле“, прошлогодишњи финалисти. Следила је утакмица сениора и то између домаћина  Ђинђуше и суседног Лапотинца, прави комшијски дерби. Трећу утакмицу су одиграли, такође, сениори Стубла и Доње Коњувце. Другог дана су први на терен изашли пионири екипа „Кафана код Кооперативца“ и „Пуста Река“. Следили су сениори Арса Коп против Косанчића и Стубла Млади против Елевен Бојник.

 

Ветерани :   5:4 Водовод – О.Ш.Станимир Вељковић Зеле

Сениори   :  4:4 Ђинђуша – Лапотинце

Сениори   :  10:1 Стубла – Доње Коњувце

Пионири  :    Кафана код Кооперативца – Пуста Река 

Сениори   :   3:6 Арса Коп – Косанчић

Сениори   :   0:8 Стубла Млади – Елевен Бојник

 

Следеће, 2. коло се игра у Придворици 11. и 12. Јула, Субота и Недеља.