У ОПШТИНИ БОЈНИК 26 ЛИЦА ДОБИЛО УГОВОРЕ О ИЗВОЂЕЊУ ЈАВНИХ РАДОВА

Ова незапослена лица ће бити радно ангажована у четири бојничка предузећа и установе. Како је истакао председник општине Небојша Ненадовић то су Установа културе где ће бити ангажовано седам особа за шта је издвојено 782.000 динара.

У Јавном предузећу Водоснабдевање радиће пет лица, а у ту сврху је издвојено 559.000 динара, у Туристичкој организацији општине Бојник биће ангажовано шест особа уз издвојену суму од 670.000 динара и у бојничком Дому здравља биће ангажовано осам особа у шта је уложено 894.000 динара.

Ненадовић је поновио да је општина Бојник успела да кроз три програма и то : самозапошљавање, стручну праксу и јавне радове издвоји у оквиру Локалног акционог плана запошљавања пет милиона из свог буџета, а исто толико суму дала је и Национална служба запошљавања.

На овај начин у радни процес укључено је око 55 особа чиме се са једне стране смањује незапосленост на територији Бојника, а са друге онемогућити одлив младих са овог подручја.

Са мерама активне политике запошљавања општина Бојник као друштвено одговорна самоуправа наставиће и у наредном периоду.