ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ АСФАЛТИРАЊА ПЛАТОА ИСПРЕД СПОРТСКЕ ХАЛЕ У БОЈНИКУ

Ови радови који се изводе на основу пројекта прекограничне сарадње са бугарском општином Земен, а њихова вредност је 262 хиљаде  евра. До сада је одрађено 80 одсто радова, а остало је да се поставе још гранитне плоче, расвета и клупице, као и покретна бина са озвучењем како би се створили услови за одржавање свих културних манифестација.

Како је казао председник општине Бојник Небојша Ненадовић завршетком платоа код Хале спортова створиће се једна модерна зона јер ће се повезати и са Аутобуском станицом, а у плану је и изградња новог моста, тако да ће све ово представљати јединствену архитектонску и урбану целину.

Како је подвукао председник општине Бојник ови радови су без обзира на ванредну ситуацију и коронавирус завршени пре рока. Извођач радова била је фирма 5Д из Врања.

Он напомиње да је задовољан и првим пројектом који је реализован у оквиру прекограничне сарадње са Бугарском који је подразумевао изградњу пута дужине 3060 метара од Цркве до Циглане у Придворици и да ће сарадња са Земеном највероватније бити настављена.