У БОЈНИКУ ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА

Како је казао др Драган Илић, начелник Службе опште медицине Дома здравља у Бојнику заинтересованост грађана за вакцинацију је данас била  велика.

Грађани се за вакцинацију која подразумева избор три доступне вакцине могу пријавити преко Е управе или свом изабраном лекару, каже др Илић и додаје да уколико на лагеру нема вакцине коју особа жели да прими биће позвана чим та вакцина стигне. Данас је, како је нагласио др Илић вакцинисано 40 грађана и то кинеском вакцином, а у ову здравствену установу стигло је 150 доза кинеског произвођача.

Грађани се вакцинишу у просторијама физикалне медицине, а поред овог пункта отворен је и пункт у Здравственој станици у  Косанчићу. Др Илић наглашава да је вакцинација становништва једини вид заштите од ковида 19 и уједно упућује апел да се грађани пријаве за имунизацју у што већем броју. Он је на крају додао да се вакцинација обавља уз лекарски преглед и писмену сагласност коју потписује сваки заинтересовани грађанин. Грађани се у Бојнику могу вакцинисати у времену од 8 до 15 сати.