БОЈНИК ДОМАЋИН ПРВОГ МЕЂУНАРОДНОГ ТУРНИРА У КОШАРЦИ У КОЛИЦИМА У СРБИЈИ

У овом турниру учешће су узеле репрезетнације Србије, Бугарске и Црне Горе, а како је истакао председник Савеза кошаркаша у колицима Владимир Кузмановић после 17 година од како постоји овај савез одржано је Међународно такмичење у Србији. Он је додао да је Бојник изабран за домаћина овог престижног такмичења због чињенице да је пружио логистичку подршку овом спорту.

Проф.др Марко Александровић из Клуба кошарке у колицима Наис из Ниша и предавач на Факултету за спорт и физичку културу каже да је овај Турнир организован у сарадњи овог клуба и локалне самоуправе којој дугује велику захвалност јер су се у Хали спортова одржавали и током новембра сусрети кошаркаша у колицима, али и тренинзи наших репрезентативаца.

Турнир је свечано отворио председник општине Бојник Небојша Ненадовић који је подвукао да локална самоуправа настоји да осим привредног развоја што је потврђено чињеницом да се нашла на привредној мапи Србије негује и спорт и здраве стилове живота. Он је додао да ће и убудуће бити подржана сва настојања која унапређују спорт и развој младих.

Спортски савез општине Бојник на челу  са његовим председником Дејаном Арсићем дуго је припремао овај Турнир, а то потврђује и беспрекорна организација.

У уметничком делу програма гости из Бугарске и Црне Горе и Србије могли су да уживају у фоклорним тачкама Културно уметничког друштва Белац из Придворице.

Нажалост због тренутне епидемиолошке ситуације био је присутан мали број особа у публици.

Испоштоване су све епидемиолошке мере, а оно што је најбитније Бојник је оцењен од стране репрезентативаца као одличан домаћин.