Бојничко лето 2021

Одржана је омиљена Бојничка манифестација, Бојничко лето 2021. Организатор ове тродневне манифестације је Турисичка организација  а генерални покровитељ је општина Бојник.

Манифестацију је свечано отворио Дејан Стојановић, Заменик Председника општине Бојник и том приликом је са поносом истакао да се манифестација одржава на лепо уређеном платоу испред Спортске хале, где има много више простора  и где је за малишане много безбедније. Поред тога и бина са озвучењем је сада власништво општине па не морају више да се издвајају средства за закуп. Поред тога обрадовао је посетиоце Бојничког лета вешћу да је у плану организовање и других манифестација на које ће мештани моћи да се окупе и уживају као и у ватромету који је обележио свечано  отварање.

Традиционално Бојничко лето је почело дечијим маскенбалом. Крај бине су продефиловала деца под маштовитим маскама, старији су ишли сами а млађе су водили родитељи или васпитачи. Сви мали учесници маскенбала су добили поклон пакете. Организатор маскенбала је била туристичка организација у сарадњи са П.У.“Ђука Динић“.

 

Ове године Бојничко лето је било у знаку музике. Прве вечери су наступили плесна група „Step by step“ из Лесковца и Љуба Перућица.

Друго вече је било вече фолклора. Биран је Мис  народне ношње и наступили су поред  домаћег културно уметничог друштва К.У.Д. „Белац“ из Придворице и  К.У.Д. „Моравац“ из Ћићевца и трубачки оркестар  Исидора Зећировића. Следила је представа „Нас две“ а остатак вечери је био посвећен млaдима  и журци уз наступ ДЈ-ејева. Треће вече је било вече концерта Лексингтон бенда . Предгрупа су били локални музичари „Catfish company“.    

Треће вечери су,такође,пред  Бојничане изашли каратисти из К.К.“Пуста Река“ који су се управо вратили са медаљама са Европског првенства одржаног у Новом Месту у Словенији. Дечаци  Алекса Здравковић, Никола Живковић и Данило Мишић су као мушки ката тим освојили прво место и постали прваци Европе у свом узрасту.