ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОЈНИК

На овој седници разматран је најпре Предлог Одлуке о измени и допуни одлуке о одређивању и обележавању назива улица, тргова и других делова насељених места на територији општине Бојник.

Одборници су се изјаснили и о Предлогу Решења о разрешењу Комисије за одређивање назива улица и тргова као и о Предлогу Решења о избору Одбора за утврђивање назива улица, тргова, заселака и делова насељених места.

Како је том приликом казао заменик председника општине Дејан Стојановић задатак комисије је да размотри предлоге грађана и институција, а да је комисија отворена за све странке заступљене у локалном парламенту.

Одборници су размотрили и усвојили на седници и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Народне библиотеке „Вук Карџић“ Бојник, као и Предлог Одлуке о додељивању награда и признања општине Бојник за 2021. годину.

Усвојен је и Предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа за водоснабдевање „Брестовац – Бојник – Дољевац“ у Бојнику, а како је речено истоветан предлог ће бити усвојен и на седници Скупштине општине Дољевац пошто се ради о заједничком предузећу за водоснабдевање.

Одборници су усвојили и Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора Јавног предузећа за водоснабдевање „Брестовац – Бојник – Дољевац“ у Бојнику, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду ОШ „Станимир Вељковић – Зеле“ Бојник за школску 2020/2021 годину,

Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о реализацији годишњег плана рада ОШ „Стојан Љубић“ у Косанчићу за школску 2020/2021. годину, као и Одлуке о усвајању Извештаја о остварености годишњег плана рада ТШ „Бошко Крстић“ Бојник за школску 2020/2021 годину.

Као посебне тачке дневног реда нашли су се и предлози Одлуке о усвајању Извештаја о раду ПУ „Ђука Динић“ Бојник за радну 2020/2021 годину, Предлог Решења о давању сагласности на Годишњи план рада ПУ „Ђука Динић“ у Бојнику за радну 2021/2022 годину и Предлог Решења о давању сагласности на радно време ПУ „Ђука Динић“ Бојник за 2021/2022 годину.

Значајна пажња посвећена је и питањима везаним за Предлог Решења о давању сагласности на Предлог Мреже установе за децу за школску 2021/2022 годину, Одлуке о усвајању Извештаја о раду Центра за социјални рад Бојник, са финансијским извештајем, за период 01.01.2021. године до 30.06.2021. године, Предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду Установе спортска хала „Бојник“ Бојник за период 01.01.2021. године до 30.06.2021. године.

На седници се нашао и Предлог Решења о разрешењу в.д. директора Народне библиотеке „Вук Караџић“ Бојник. Предлог Решења о именовању в.д. директора Народне библиотеке „Вук Караџић“, као и предлози о разрешењу појединих чланова школских одбора и постављању на њихова места нових .