ОБЕЛЕЖЕН 7. ОКТОБАР ДАН ОПШТИНЕ БОЈНИК

Свечаном седницом Скупштине обележен је 7. октобар Дан општине Бојник. Свечаност је започела интонирањем химне Републике Србије.

Обраћајући се приситнима председник Скупштине општине Драгиша Димитријевић поздравио је присутне госте из суседних градова и општина као представнике војске, полиције, правосудних органа и великодостојнике Српске православме вркве на челу са намесником Јабланичким хаџи Иваном Марковићем.

Димитријевић је нагласио да је општина Бојник за протеклих годину дана ишла путем напредка и просперитета, а то је остварено захваљујући појединцима и колективима који су допринели да Бојник оствари услове за свеопшти развој. Овај дан како је казао Димитријевић је вечни залог за даље напредовање захваљујући славном војевању предака који су ослободили пусторечки крај 7. октобра 1918. године.

Након приказаног филма о резултатима оствареним између два октобра у продукцији наше телевизије председник општине Бојник Небојша Ненадовић истакао је да је ово место упркос неповољном геополитичком и географском положају успело да захваљујући подршци Владе Републике Србије, а посебно разумевању председника Александра Вучића постане привлачно место за даља улагања што потврђује Агроиндустријска зона у коју је уложена сума од милион евра и која је инфраструктурно опремљена и чека инвеститоре.

Ненадовић је истакао и посебан значај програму прекограничне сарадње са Бугарском у оквиру које је сређен плато испред Спортске хале, али и успехе на асфалтирању сеоских путева и стварању услова за културни напредак.

На Свечаној седници СО Бојник октобарске награде за 2021. годину добили су: Татјана Миленковић из Бојника за непосредни и несебични рад са ученицима, Властимир Стојановић из Бојника за залагање на дужности секретара МЗ Бојник и Братислав Лекић из Лесковца за допринос у промовисању општине Бојник у медијима.

Захвалнице за 2021. годину припале су Спортском савезу општине Бојник за унапређење услова за спортска такмичења и бављење спортом на територији ове општине и Бобану Николићу из Обилића за допринос у развоју школе фудбала и рад са најмлађима.

Спортска признања су ове године припала Кадетском мушком тиму “Пуста река” у саставу Алекса Здравковић, Данило Мишић и Никола Живковић који су први у Европи у категорији кадета.

Награђени су и најбољи ученици из Бојника.

У име награђених обратио се новинар ТВ 4С Братислав Лекић који је нагласио да су ове награде мотивација за даљи рад и ангажовање у циљу да се промовише и на најбољи начин представи општина Бојник најбољи начин.

У уметничко забавном делу програма наступио је Ивица Стојановић члан Софијске опере, као и оркестар Кристијана Азировића који је на овогодишњем такмичењу за прву трубу Драгачева освојили прво место.