ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О СУБВЕНЦИЈАМА У ПЧЕЛАРСТВУ

Како је обраћајући се пчеларима казао председник општине Бојник Небојша Ненадовић 20 лица из ове области добило је субвенције у износу од 500.000 динара, а појединачни износ се креће до 30.000 динара.

Он је подвукао да је за протеклих 5 година локална самоуправа субвенционисала укупно 48 пчелара, да је из године у годину овај износ повећаван и то илустровао податком да је 2017. исплаћено 700.000 динара, 2018. 2019. и 2020. по милион динара. Ове године је износ смањен због преноса средстава из ове у наредну годину, тако да је уз поштовање буџетских норми морало доћи до умањења суме на пола милиона динара.

Ненадовић је истакао да је и поред овога испоштована област пчеларства јер је Бојник као одговорна локална самоуправа у пчеларству видела шансу за свеукупни развој. 02 Ово доказује чињеница да је из године у годину растао број лица која добијају ове субвенције. Ненадовић је нагласио да је будућност за развој пчеларства удруживање у задруге јер ће се на тај начин лакше и брже са једне стране добијати подстицајна средства и локална и републичка, а са друге наступити и на ширем тржишту. Упоредо са поделом уговора о субвенцијама за пчеларску производњу који ће итекако помоћи пчеларе у Бојнику подељено је и 100 садница Белог јасена у оквиру државне акције под називом “Посади свој хлад”.