ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

У општини Бојник одржана је свечана седница Скупштине, којој су поред одборника присуствовали председник Драгиша Димитријевић, заменик председника општине Дејан Стојановић, општински већници и директори јавних предузећа и установа.

Ова година је била тешка, али ипак успешна без обзира на корона вирус и поплаве почетком године актуелно руководство је тимским радом успело да превазиђе све тешкоће и тимским радом изради многе пројекте који ће означити развој овог подручја, казао је председник Скупштине општине Бојник Драгиша Димитријевић.

Заменик председника општине Бојник Дејан Стојановић нагласио је да је и поред тешких момената после јануарских поплава успостављен стабилан систем развоја.

Постављени су плански акти и документи за 2022. који ће трасирати пут развоја и означити просперитет за све грађане. Велики корак је био завршетак Индустријске зоне која ће омогућити запошљавање и отварање нових радних места. Он је подвукао да се ради на свим пољима и посебно издвојио екологију и пројекте у вредности од 4,5 милиона евра који ће бити круна развоја и сврставање Бојника у ред општина које имају здраву животну средину. Стојановић је посебно подвукао изградњу пута преко Радан планине који ће повезати три округа и трасирати даљи пут просперитета. Он се посебно осврнуо на уређење платоа испред Спортске хале и изградњу новог моста који ће бити центар овог места, а то је илустровао податком да ће само мост бити у вредности од 40 милиона евра за шта ће средства издвојити Влада и ресорна министарства.

Стојановић је закључио да је подизање еколошке свести кроз изградњу Колеткора за пречишћавање отпадних вода у вредности од 4,5 милиона евра, а велики је успех што је Бојник у овом сегменту ушао међу 65 локалних самоуправа у Србији.

На крају обраћања заменик председника општине Дејан Стојановић је нагласио да је приоритет останак младих кроз програме запошљавања, развој пољопривреде и унапређење сеоског туризма који ће доживети експанзију са изградњом пута преко Радан планије која представља бисер Србије.

Овом приликом поводом новогодишњих и божићних  празника уручени су пригодни поклони одборницима, већницима и директорима јавних предузећа и установа.