ОДРЖАНА 16. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Централна тачка дневног реда овог заседања односила се је на Предлог одлуке о разрешењу досадашњих и именовању нових чланова и заменика чланова Општинске изборне комисије, а у складу са новим законом који регулише ову област.

Како је истакао председник Скупштине општине Бојник Драгиша Димитријевић седница је због овог питања и сазвана по хитном поступку.

Како је у образложењу рекао председник општине Бојник Небојша Ненадовић Изборна комиија ће убудуће бити састављена пропорционално у зависности од распореда одборничких група у локалном парламенту и чиниће 6 чланова и исто толико заменика.

За председника Општинске изборне комисије изабран је дипл. правник Небојша Станковић, за заменика дипл. правник Ивица Аранђеловић, чланови ове комисије су Марко Илић, Небојша Марковић, Бобан Петровић, Драган Рашковић, Драган Петровић и  Драгослав Анђелковић.

Њихови заменици су, Срђан Јовић, Александар Стаменковић Далибор Јовановић, Десимир Дојчиновић и Антонио Стојановић. За скретара Општинске изборне комисије именована је Јелана Јанковић, а њен заменик је Драгана Миловановић.

На седници Општинске скупштине усвојен је и Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о комуналном уређењу, предлог одлуке о општинским путевима, улицама и некатегорисаним путевима, што ће како је речено допринети унапређењу услова живота грађана.

Одборници су се позитино изјаснили и о Предлогу одлуке о допуни средњорочног плана и програма уређења грађевинског земљишта, а зелено светло добио је и Предлог одлуке о утврђивању потреба за трајно решавање стамбених питања избеглица и интерно расељених лица. Како је наглашено поводом ове тачке дневног реда локална самоуправа ће уз помоћ државе и донатора дати допринос у решавању стамбених проблема ових особа и тиме дугорочно решити њихове основне егзистенцијалне проблеме.

На седници је усвојен и Предлог одлуке о одређивању висине економског боравка деце у Предшколској установи „Ђука Динић“ у 2022. години, а приликом доношења ове одлуке водило се је рачуна о економским и социјалним компонентама које условљавају  цену ових услуга