СТРАТЕШКИ ВАЖНИ ПРОЈЕКТИ СУ У ФОКУСУ ИНТЕРЕСОВАЊА ОПШТИНЕ БОЈНИК

Како је нагласио заменик председника општине Бојник Дејан Стојановић, Одлука о задуживању општине Бојник у износу од 20 милиона динара је резерва за стратешки важне пројекте који ће се реализовати, а на осову рада пројектног тима. Ови програми су од велике важности за све сегменте ове општине почев од инфраструктуре, развоја пољопривреде, али и културе и образовања. Ово није задуживање за зараде, јер је за те сврхе обезбеђено довољно средстава, тачније речено 26 милиона и 26 хиљада динара, како је додао поред редовних трансфера и редовних прихода у буџету очекује се и прилив од 14 милиона од пројекта прекограничне сарадње које је локална самоуправа платила у предфинансирању.

Он је истакао да је измирено по разним основама преко 80 одсто дуговања према  добављачима, што је истекако ретко која локална самоуправа у Србији успела, тако да је Бојник сврстан у ред ликвидних општина. Стојановић је још једном поновио да је задуживање наопходно за реализацију пројеката, а под условом да сви они прођу код ресорних министарстава и развојних организација.

Он се осврнуо и на стратешки важну Агроиндустријску зону и додао да је овај програм круцијалан за развој Бојника. Долазак инвеститора, без обзира на комплетну опремљеност у Косанчићу зависи од високостручне радне снаге и технологије. Локална самоуправа настоји да обезбеди ове услове и на тај начин омогући почетак рада који ће означити и развој пусторечког краја. Локално руководство жели да са једне стране артикулише потребе инвеститора, а са друге грађана да избалансираним приступом крене у развој  Бојника у чему ће од велике важности бити и изградња пута преко Радана која ће повезати Јабланичи, Топлички и Нишавски округ.