УВИД У ДЕО БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ БОЈНИК

ОБАВЕШТАВАЈУ  СЕ   ГРАЂАНИ  ОПШТИНЕ БОЈНИК да могу извршити увид у  део бирачког списка за територију општине Бојник,  за предстојеће ванредне изборе за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, расписане за 03. април 2022. године, у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.            

Део бирачког списка који се води за подручје општине Бојник, биће изложен на увид грађанима у згради седишта  Општине Бојник, у просторијама  Општинске управе општине Бојник, у канцеларијама број 9 и 11 (други спрат) ,  у  времену  од 7,00  до 15,00 часова, сваког радног дана.            

Увид у део Јединственог бирачког списка, у складу са законом који уређује заштиту података о личности, врши се путем рачунарске опреме на основу личног захтева бирача, уз личну карту, уношењем јединственог матичног броја  и/или имена и презимена грађанина  и/или других података  који  омогућавају аутоматску претрагу  података о бирачу у јединственом бирачком списку.

Од проглашења изборне листе, право на увид у бирачки списак има и подносилац изборне листе или  лице које он овласти у складу са законом и то на исти начин и по истом  поступку као и грађани.

            Захтеви за промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боравиштем на територији општине Бојник могу поднети општинској управи у времену од 07:00 до 15:00 најкасније до дана закључења бирачког списка 18. марта 2022. године у 24:00 часа

Обавештење можете преуѕзети у целости у pdf формату

  1. ОБАВЕШТЕЊЕ (pdf)