У БОЈНИКУ УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА

Како је обраћајући се присутнима казао председник општине Бојник Небојша Ненадовић уговори о санацији стамбених зграда, породичних кућа и станова спроводи се у сарадњи са Мнистарством рударства и енергетике Владе Србије и општине Бојник.

Он је додао да је укупна вредност овог проргама у прошлој години износила 4 милиона динара, од чега су министарство и локална самоуправа издвојили по милион динара, а преосталих 50 одсто средстава, односно 2 милиона обезбеђују грађани који су аплицирали на конкурс.

Ненадовић је подвукао да су на конкурс за замену столарије прошла 23 домаћинства, а за замену котлова за грејање једно. Укупна вредност средстава која општина Бојник и ресорно министарство издвајају за замену столарије износе 1.325.993,10 динара, а део који грађани морају да издвоје је 1.853.738,50 динара.

Он је додао да је за замену котла за шта се пријавило једно домаћинство преусмерена сума од 85.000 динара.

У име изабраног извођача радова на енегретској санацији обратио се власник фирме ВИП Санација Марјан Димитров који је нагласио да ће се послу приступити одговорно и да ће он бити завршен у што краћем року.

Општина Бојник ће и у овој години наставити сарадњу са Министарством рударства и енергетике у циљу енергетске ефикасности породичних кућа и станова закључено је овом приликом.